Acupunctuur om het immuunsysteem te versterken

Het is intussen herfstweer geworden en ik hoor weer een hoop gesnotter om mij heen. Vaak zijn dat mensen bij wie het immuunsysteem even wat minder goed werkt. Gelukkig kan acupunctuur helpen om jouw immuunsysteem een boost te geven. In dit blog neem ik verkoudheid als voorbeeld om uit te leggen waarom acupunctuur kan helpen.
Read more...

Lever Qi stagnatie als oorzaak van pijn

Pijn en Lever Qi stagnatie
Read more...

Acupunctuur bij vermoeidheid

Vermoeidheid en acupunctuur

Acupunctuur bij vermoeidheid wordt vaak gebruikt, maar waarom eigenlijk? Hoe werkt dit vanuit de Chinese geneeskunde? In dit artikel wil je wat inzichten geven daarover.

Vermoeidheid kom ik veel tegen in mijn praktijk en er is niet maar één oplossing omdat er niet maar één oorzaak is. 
Read more...

De 5 elementen in de Chinese geneeskunde

De 5 elementen in de Chinese geneeskundeChinese geneeskunde en de 5 elementen

Naast kennis van de begrippen Qi, Yin en Yang is ook kennis van de 5 elementen belangrijk om de Chinese geneeskunde een klein beetje beter te gaan begrijpen.

De 5 elementen heb je al diverse keren voorbij zien komen in de video’s met meridiaanstrekkingen, daarbij volgen we meestal de voedende cyclus van de 5 elementen, maar er is ook een controlerende cyclus die we niet mogen vergeten. 

Read more...

Acupressuur Driewarmer 5

AcupressuurpuntAcupressuurpunt Driewarmer 5 kun je o.a. gebruiken bij hoofdpijn, duizeligheid, oorpijn, pijn aan spieren en gewrichten van arm, schouder en nek. In deze blog lees je hoe dat komt.
Read more...
 
Read Older Updates