Een andere kijk op rugklachten


De Chinese geneeskunde is een holistische geneeskunde, wat betekent dat niet alleen de fysieke gesteldheid belangrijk is, maar ook de emotionele, mentale en spirituele een rol spelen. 

Read more...

Oefeningen voor de rug


Om mijn acupunctuurbehandelingen te ondersteunen, en daarmee ook de werking van acupunctuur te versterken, is het belangrijk om tussendoor zelf ook oefeningen te doen. Eigenlijk een soort acupunctuur zonder naalden.
Read more...

De 5 elementen en rugklachten

De 5 elementen spelen op verschillende manieren een rol bij rugklachten. enerzijds als we rugklachten zien als een disbalans van het Waterelement (omdat daar de Nier en Blaas bij horen die een grote rol spelen bij rugklachten), anderzijds als we kijken naar de functie van elk element bij rugklachten.
Read more...

Acupunctuur bij rugklachten

Veel cliënten in mijn acupunctuurpraktijk komen bij mij vanwege pijnklachten aan de rug. Dit kan zowel de onderrug, de bovenrug of de nek zijn. Vanuit de visie van de acupunctuur gaan we op een andere manier de oorzaak achterhalen dan vanuit de Westerse geneeskunde. 
Acupuncturisten kijken naar de balans tussen Yin en Yang en gaan deze balans herstellen. Dit kan op veel verschillende manieren en in dit blog licht ik een klein tipje van de sluier op. 


Read more...

De 3 schatten van de Chinese geneeskunde


Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates