De 3 schatten van de Chinese geneeskunde


Read more...

2023 het jaar van het Konijn

Op 22 januari begint het Chinese Nieuwjaar. Dat is anders dan ons Nieuwjaar omdat het Chinese jaar gebaseerd is op een maanjaar dat elk jaar op een andere datum begint. Dit is altijd eind januari of begin februari. 

Elk jaar heeft een bijbehorend dier, dit is anders dan de horoscopen in de Westerse wereld, omdat die elke maand een ander teken hebben en de Chinese horoscoop dus elk jaar. Ook in de Chinese horoscoop zijn er 12 tekens.
In 2023 staat dus het Konijn centraal. 
Read more...

Meridianenflow voor het Waterelement

Meridianenflow voor het Waterelement

Meridiaanstrekkingen 5 elementen
In deze serie volgen de meridiaanstrekkingen elkaar op in een vloeiende flow. De focus ligt op het Waterelement, wat betekent dat we beginnen en eindigen met een beweging voor dit element. De andere elementen komen voorbij volgens de voedende cyclus van de 5 elementen.

Read more...

Acupunctuur en chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid vanuit acupuncturist bekeken

In dit blog lees je over de overeenkomst tussen de visie van de Westerse geneeskunde en die van de acupunctuur op chronische vermoeidheid en krijg je tips om zelf aan de slag te gaan.
Read more...

Acupressuur begin van de Long- en de Dikke Darmmeridiaan


Elke meridiaan heeft natuurlijk een begin- en een eindpunt. Het beginpunt krijgt altijd nummer 1, dus in dit blog: Long 1 en Dikke Darm 1. 
Read more...
 
Read Older Updates Read Newer Updates