QI YOGA ALS BLESSUREPREVENTIE

Wist je dat je yoga in kunt zetten als blessurepreventie? Als je gaat sporten, focus je meestal op kracht, conditie en techniek. Maar wist je dat flexibiliteit ook heel belangrijk is? Hierdoor kan het lichaam betere prestaties leveren en is de kans op blessures kleiner. Qi yoga kan je daarbij helpen.

In mijn e-book "Qi yoga als blessurepreventuie"  vind je verschillende oefeningen waarmee je jouw eigen 5 elementenserie samen kunt stellen. Ook vind je een aantal kant-en-klare voorbeelden.

De kosten van het e-book zijn €14,00. 
(Na aanmelding ontvang je de betaallink)

DE THEORIE

Dit boek bestaat uit een theoretisch gedeelte met informatie over de Chinese geneeskunde en een praktijkgedeelte met verschillende soorten oefeningen. 

Het theoriegedeelte is bedoeld als achtergrondinformatie. Het is zeker niet volledig maar probeert een beeld te geven van de Chinese geneeskunde. Je kunt de Qi yoga ook doen zonder dit gedeelte gelezen te hebben. 

Dit boek over Qi yoga is vooral praktijkgericht, zodat je snel aan de slag kunt. Achterin staat een lijst met bronnen vermeld; in deze boeken kun je meer informatie vinden over de Chinese geneeskunde.

DE PRAKTIJK

Afhankelijk van de tijd die je tot je beschikking hebt, kun je het boek op verschillende manieren gebruiken.
Er staan een aantal kant-en-klare series in per gewricht. Je kunt er voor kiezen om alleen één van deze series te doen dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
 
Ook kun je er voor kiezen om één of meer van de andere oefeningen te doen; één oefening duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
 
Als je een volledige Qi yoga sessie wilt doen dan kun je uit de verschillende categorieën één of meer oefeningen nemen, je bent dan 30 tot 45 minuten bezig. Deze samenstelling kun je variëren zodat je regelmatig een andere sessie kunt doen.
Hieronder zie je een aantal voorbeelden van oefeningen uit het e-book waar video's bij horen. Er zijn, naast de 7 gewrichtenseries, in totaal 5 Qi series, 7 drukpunten en van alle 12 meridianen een video met hun externe verloop.

Voorbeelden uit het boek

Wil je dit e-book aanschaffen? Stuur dan een reactie op deze post met "Qi yoga e-book" en ik stuur je een betaallink en vervolgens het e-book


0 Comments

Leave a Comment